21. 10. 2025
Autor: Zbyněk Pospíšil
Tiramisu s čerstvými jahodami
zdroj: Recepty 24/7

Objevte kouzlo lahodného Tiramisu s čerstvými jahodami, ideální dezert pro jarní a letní dny. Naše jednoduché kroky vám umožní připravit tento italský klasik v novém kabátku, kde svěží jahody dokonale doplňují krémovou mascarpone vrstvu. Recept je vhodný pro každou příležitost a zaručeně zaujme všechny vaše hosty. Nechte se inspirovat naším receptem na tiramisu s čerstvými jahodami a připravte si nezapomenutelný dezert, který oslavuje chuť jara!

Suroviny

  • 500 g mascarpone
  • 250 g čerstvých jahod
  • 300 ml silného kávového espressa, vychladnutého
  • 200 g piškotů
  • 3 velké vejce (oddělené žloutky a bílky)
  • 100 g cukru krupice
  • Amaretto nebo jiný mandlový likér (volitelné)
  • Kakao na posypání

Postup

  1. Oddělte žloutky od bílků. Žloutky vyšlehejte s cukrem do světlé pěny. Přidejte mascarpone a dobře promíchejte do hladka.
  2. V další misce vyšlehejte bílky do tuhého sněhu a opatrně je vmíchejte do mascarpone směsi.
  3. Jahody umyjte, osušte a nakrájejte na menší kousky. Ponechte několik celých nebo půlených jahod pro dekoraci.
  4. Do kávy přidejte trochu amaretta, pokud používáte. Piškoty namočte do kávové směsi a vyložte jimi dno formy.
  5. Na vrstvu piškotů rozetřete polovinu mascarpone směsi, posypte nasekanými jahodami a přikryjte další vrstvou namočených piškotů.
  6. Přidejte zbylé mascarpone a vyhladte. Povrch tiramisu posypte zbývajícími jahodami a lehce posypte kakaem.
  7. Nechejte tiramisu odpočívat v chladničce alespoň 4 hodiny, ideálně přes noc, než podáváte.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *