21. 10. 2025
Autor: Zbyněk Pospíšil

zdroj: Recepty 24/7
Objevte kouzlo lahodného Tiramisu s čerstvými jahodami, ideální dezert pro jarní a letní dny. Naše jednoduché kroky vám umožní připravit tento italský klasik v novém kabátku, kde svěží jahody dokonale doplňují krémovou mascarpone vrstvu. Recept je vhodný pro každou příležitost a zaručeně zaujme všechny vaše hosty. Nechte se inspirovat naším receptem na tiramisu s čerstvými jahodami a připravte si nezapomenutelný dezert, který oslavuje chuť jara!
Suroviny
- 500 g mascarpone
- 250 g čerstvých jahod
- 300 ml silného kávového espressa, vychladnutého
- 200 g piškotů
- 3 velké vejce (oddělené žloutky a bílky)
- 100 g cukru krupice
- Amaretto nebo jiný mandlový likér (volitelné)
- Kakao na posypání
Postup
- Oddělte žloutky od bílků. Žloutky vyšlehejte s cukrem do světlé pěny. Přidejte mascarpone a dobře promíchejte do hladka.
- V další misce vyšlehejte bílky do tuhého sněhu a opatrně je vmíchejte do mascarpone směsi.
- Jahody umyjte, osušte a nakrájejte na menší kousky. Ponechte několik celých nebo půlených jahod pro dekoraci.
- Do kávy přidejte trochu amaretta, pokud používáte. Piškoty namočte do kávové směsi a vyložte jimi dno formy.
- Na vrstvu piškotů rozetřete polovinu mascarpone směsi, posypte nasekanými jahodami a přikryjte další vrstvou namočených piškotů.
- Přidejte zbylé mascarpone a vyhladte. Povrch tiramisu posypte zbývajícími jahodami a lehce posypte kakaem.
- Nechejte tiramisu odpočívat v chladničce alespoň 4 hodiny, ideálně přes noc, než podáváte.




