4. 12. 2025
Autor: Zbyněk Pospíšil
Tiramisu s ovocem a mascarpone
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si neodolatelnou chuť domácího tiramisu s ovocem a mascarpone! Tento jedinečný recept kombinuje bohatou, krémovou texturu mascarpone s čerstvým ovocem, což vytváří ideální letní dezert. Připravte si svůj vlastní dezert v několika jednoduchých krocích a zaujměte svoje hosty nejen vynikající chutí, ale i atraktivním vzhledem. Krok za krokem návod, tipy na variace a ideální kombinace ovoce vás provedou snadnou přípravou tohoto lahodného tiramisu. Ideální pro rodinné oslavy nebo jako luxusní tečka na konci gurmánské večeře. Vyzkoušejte tento zážitek plný chuti právě teď!

Suroviny

  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 3 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
  • 75 g cukru krupice
  • 1 balení dámských prstů (přibližně 24 kusů)
  • 300 ml silného kávového espressa, ochlazeného
  • 250 g směsi čerstvého ovoce (např. jahody, maliny, borůvky)
  • Kakao na posypání

Postup

  1. V míse smíchejte žloutky a cukr dohromady, dokud směs nezebělá a nezjemní.
  2. Přidejte mascarpone a míchejte, dokud není směs hladká.
  3. V další míse šlehejte smetanu do tuhých vrcholů.
  4. V jiné míse vyšlehejte bílky do tuhého sněhu. Následně opatrně vmíchejte šlehanou smetanu do směsi žloutků a mascarpone a nakonec přidejte vyšlehané bílky.
  5. Ponořte dámské prsty rychle do chladného espressa a skládejte je na dno formy tak, aby pokryly celé dno.
  6. Na první vrstvu dámských prstů nalejte polovinu směsi mascarpone, rovnoměrně rozprostřete a posypte polovinou ovoce.
  7. Vytvořte další vrstvu namočených dámských prstů a opakujte postup s mascarpone a ovocem.
  8. Zakončete vrstvou mascarpone směsi a pečlivě ji vyhladťte.
  9. Přikryjte a nechte tiramisu odpočívat v lednici nejméně 4–6 hodin, ideálně přes noc, aby se chutě spojily.
  10. Před podáváním posypte tiramisu kakaem a ozdobte zbylým čerstvým ovocem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *