19. 9. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na tiramisu s rozkošně krémovou a osvěžující zakysanou smetanou. Tato variace na klasické italské dezertní jídlo vám jistě zvedne náladu a potěší chuťové buňky. Podívejte se na náš jednoduchý recept a spojte chuť kávy s jemností zakysané smetany – skvělý zážitek pro vaše senty.
Suroviny
- 250g mascarpone
- 200g zakysané smetany
- 100g cukru
- 3 vejce
- 1 balení piškotů
- káva
- kakao na posypání
Postup
- Oddělte žloutky od bílků.
- V misce smíchejte mascarpone, zakysanou smetanu, cukr a žloutky.
- V jiné misce ušlehejte bílky do tuha.
- Pomalu přimíchejte ušlehané bílky k mascarpone směsi.
- Do kávy namáčejte piškoty a pokládejte je do formy.
- Přidejte vrstvu krému a opakujte s vrstvou piškotů.
- Poslední vrstvu tvoří krém z mascarpone směsi.
- Pokud chcete můžete posypat kakao. Nechte minimálně 3 hodiny odpočinout v lednici před podáváním.




