19. 10. 2025
Autor: Veronika Seidlová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné a zdravé recept na tofu s jarní zeleninou. Tato veganská a vegetariánská pokrm je plný chuti a vitamínů. Perfektní kombinace lehce opečeného tofu s křupavou jarní zeleninou, která dodá jídlu živou barvu a skladebnost. Připravte si tento jednoduchý a výživný recept a pochutnejte si na něm kdykoliv během roku.
Suroviny:
- 250 g tofu
- 1 malá cibule
- 1 mrkev
- 1 paprika
- 100 g hrášku
- 100 g kukurice
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička zázvoru
- sůl, pepř
- olej na smažení
Postup:
- Oloupejte a nakrájejte tofu na kostky. Cibuli, mrkev a papriku nakrájejte na menší kousky.
- Na pánvi rozpalte olej a osmahněte cibuli. Přidejte tofu a restujte dozlatova.
- Přidejte nakrájenou mrkev, papriku, hrášek a kukurici. Promíchejte a restujte asi 5 minut.
- Přidejte sójovou omáčku, zázvor, sůl a pepř podle chuti. Vařte dalších 5 minut.
- Podávejte teplé s rýží nebo quinoou.




