21. 12. 2025
Autor: Veronika Seidlová
Tofu s květákem a řízkem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte skvělý vegetariánský recept na tofu s květákem a řízkem. Lahodná kombinace křupavého květáku, měkkého tofu a křupavého řízku, která vás jistě nadchne. Nechte se inspirovat a vyzkoušejte tento zdravý a chutný pokrm ještě dnes!

Suroviny

  • 200g tuhého tofu
  • 1/2 hlavice květáku
  • 2 plátky řízku
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička medu
  • sůl, pepř, olej

Postup

  1. Nejprve si připravíme omáčku. Smícháme sójovou omáčku, prolisovaný česnek, med a dochutíme solí a pepřem.
  2. Tofu nakrájíme na plátky a necháme marinovat v připravené omáčce, ideálně minimálně 30 minut.
  3. Mezitím nakrájíme květák na menší růžičky a uvaříme do měkka ve vroucí osolené vodě.
  4. Plátky řízku osušíme a opečeme na pánvi dozlatova.
  5. Nakonec na pánvi osmahneme tofu spolu s marinádou dozlatova.
  6. Smažené tofu podáváme s uvařeným květákem a plátky řízku a můžeme ozdobit petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *