7. 9. 2025
Autor: Petr Kolář
Tom yum goong polevka
zdroj: Recepty 24/7

Tom Yum Goong – tradiční thajská polévka plná čerstvých bylinek, krevet a exotických koření. Vyzkoušejte recept na lahodnou a pikantní polévku, která rozzáří váš jídelníček!

Suroviny

  • 800 ml vody
  • 2 lžíce tom yum pasta
  • 200 g krevet
  • 100 g hub
  • 1 stroužek česneku
  • 1 kousek citronové trávy
  • 2 lžičky rybí omáčky
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička sůl
  • 1 lžička oleje
  • Limetka
  • Koriandr na ozdobení

Postup

  1. Na pánvi opepříme a osmahneme krevety a houby.
  2. Do hrnce přidáme vodu, tom yum pasta, posekaný česnek, nakrájenou citronovou trávu a necháme provařit.
  3. Přidáme rybí omáčku, cukr, sůl a olej.
  4. Přidáme opečené krevety a houby a necháme vařit 5 minut.
  5. Na závěr dochutíme limetkou a ozdobíme koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *