7. 9. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Tom Yum Goong – tradiční thajská polévka plná čerstvých bylinek, krevet a exotických koření. Vyzkoušejte recept na lahodnou a pikantní polévku, která rozzáří váš jídelníček!
Suroviny
- 800 ml vody
- 2 lžíce tom yum pasta
- 200 g krevet
- 100 g hub
- 1 stroužek česneku
- 1 kousek citronové trávy
- 2 lžičky rybí omáčky
- 1 lžička cukru
- 1 lžička sůl
- 1 lžička oleje
- Limetka
- Koriandr na ozdobení
Postup
- Na pánvi opepříme a osmahneme krevety a houby.
- Do hrnce přidáme vodu, tom yum pasta, posekaný česnek, nakrájenou citronovou trávu a necháme provařit.
- Přidáme rybí omáčku, cukr, sůl a olej.
- Přidáme opečené krevety a houby a necháme vařit 5 minut.
- Na závěr dochutíme limetkou a ozdobíme koriandrem.




