15. 11. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tradiční český bramborák s kyselou smetanou - jednoduchý a chutný recept, který potěší celou rodinu. Brambory se smíchané s cibulí a kořením a smažené do zlaté barvy, podávané s lahodnou kyselou smetanou. Zamilujete si ho na první chuť! Navštivte náš web a vyzkoušejte ho ještě dnes.
Suroviny
- 500g brambor
- 1 cibule
- 2 vajíčka
- 4 lžíce hladké mouky
- sůl, pepř, majoránka
- kyselá smetana
Postup
- Brambory oloupeme a nastrouháme na jemnějším struhadle.
- Cibuli nakrájíme na drobné kostičky.
- V míse smícháme nastrouhané brambory, cibuli, vajíčka, mouku a dochutíme solí, pepřem a majoránkou.
- V pánvi rozpálíme olej a na ní vytvoříme placičku z bramborové směsi.
- Opečeme z obou stran dozlatova.
- Smažený bramborák podáváme s kyselou smetanou.




