15. 11. 2025
Autor: Dana Novotná
Tradiční bramborák s kyselou smetanou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tradiční český ⁢bramborák s kyselou smetanou -⁤ jednoduchý a chutný recept, ​který potěší celou rodinu. Brambory se smíchané s cibulí a kořením a smažené do ‌zlaté ‍barvy, podávané⁣ s lahodnou kyselou smetanou. Zamilujete si ho na ⁤první chuť! Navštivte náš web a vyzkoušejte ho ​ještě dnes.

Suroviny

  • 500g brambor
  • 1 cibule
  • 2 vajíčka
  • 4 lžíce hladké mouky
  • sůl, pepř, majoránka
  • kyselá smetana

Postup

  1. Brambory oloupeme ‌a nastrouháme na jemnějším⁣ struhadle.
  2. Cibuli nakrájíme ‍na drobné kostičky.
  3. V​ míse smícháme nastrouhané brambory,‍ cibuli, vajíčka, mouku a dochutíme ​solí,‌ pepřem a⁢ majoránkou.
  4. V pánvi rozpálíme olej ‌a na​ ní vytvoříme placičku z bramborové ⁢směsi.
  5. Opečeme z obou stran dozlatova.
  6. Smažený bramborák podáváme s kyselou smetanou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *