14. 9. 2025
Autor: Dana Novotná
Tradiční bramborák s kyselým okurkem
zdroj: Recepty 24/7

Tradiční bramborák s kyselým okurkem‌ je⁤ oblíbeným českým‍ pokrmem, kterým‌ si pochutnáte⁢ na chutné kombinaci⁣ smažených ⁣brambor, cibule a křupavého kyselého ‌okurku.⁢ Tento jednoduchý recept je ideální volbou pro‌ rychlý a lahodný oběd‍ nebo večeři. Sledujte náš krok ​za krokem⁣ návod⁢ a užijte si skvělou ⁣chuť⁣ tradičního ​českého jídla!

Suroviny

  • 6 středně velkých brambor
  • 1 cibule
  • 2 vejce
  • 4‍ lžíce hladké‌ mouky
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení
  • kyselé okurky k podávání

Postup

  1. Brambory ‍oloupeme a nastrouháme ‍na jemném struhadle.
  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na ⁤drobné ⁢kousky.
  3. Do mísy smícháme nastrouhané brambory, nakrájenou ‌cibuli, vejce, mouku, sůl a pepř.
  4. Směs důkladně promícháme, ⁤dokud⁣ není všechno dobře spojené.
  5. V pánvi rozehřejeme olej a na něm smažíme placičky⁣ z bramborové směsi po obou stranách dozlatova.
  6. Hotové bramboráky podáváme​ s⁤ nakrájenými⁣ kyselými okurkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *