11. 9. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Tradiční recept na vepřovou pečeničku, která se snadno připraví a chutná skvěle. Naučte se krok za krokem, jak připravit lahodné a šťavnaté maso, které jistě potěší celou rodinu. S naším receptem na vepřovou pečeničku se stanete opravdovým šéfkuchařem!
Suroviny
- 500g vepřové pečeně
- sůl
- pepř
- majoránka
- česnek
- olej
Postup
- Pečeni umyjeme a osušíme.
- Nařežeme ji na menší kousky a lehce je naklepeme.
- Osolíme, opepříme a posypeme majoránkou.
- Nařezaný česnek rozmačkáme a přidáme k masu.
- Zabalíme do alobalu a necháme odležet alespoň 1 hodinu v chladu.
- Poté maso vložíme do pekáče, přilijeme trochu oleje a zapečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 1,5 hodiny.
- Občas maso podlijeme vlastní šťávou.
- Po upečení necháme odpočinout, nakrájíme a podáváme s přílohou dle vlastní chuti.




