7. 9. 2025
Autor: Dana Novotná
Tradiční vepřo-knedlo-zelo recept
zdroj: Recepty 24/7

Tradiční český recept na​ vepřo-knedlo-zelo s pečeným vepřovým masem, houskovými knedlíky a ‍dušeným zelím. ‌Vyzkoušejte tento​ klasický pokrm plný chutí z rodinné kuchyně.

Suroviny

  • 1⁢ kg vepřového⁣ masa
  • 500‍ g hlávkového⁢ zelí
  • 500 g brambor
  • 200 g ‌hrubé mouky
  • 1 vejce
  • sůl, pepř
  • majoránka, kmín

Postup

  1. Nejprve si připravíme těsto ⁤na knedlíky. Smícháme hrubou mouku se sůlí, vejcem a ⁤trochou vody, dokud vznikne hladké těsto.
  2. Těsto ‍necháme odpočinout a mezitím si nakrájíme na kostičky vepřové maso a zelí.
  3. Maso osmahneme⁤ na pánvi dozlatova a přidáme na ‍něj na kostičky ⁢nakrájené zelí. Promícháme a dusíme pod ⁤pokličkou, dokud není zelí⁤ měkké.
  4. Mezitím uvaříme brambory, které pak rozmačkáme​ na kaši.
  5. Teď už můžeme tvarovat knedlíky z⁣ těsta a vařit je ve vroucí ‍osolené vodě.
  6. Když ‍jsou knedlíky hotové, ‍servírujeme je s vepřovým masem se zelím a‌ bramborovou kaší.
  7. Podáváme posypané majoránkou a kmínem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *