Vyzkoušejte tradiční český recept na vepřový guláš s domácími knedlíky. Chutná kombinace jemně nakrájeného masa, cibule, papriky a koření se podává s lahodnými knedlíky. Ideální pokrm pro chladné zimní dny. Základní kuchařská klasika, kterou milují všichni členové rodiny!
Suroviny
- 500g vepřového masa
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce papriky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička majoránky
- 1 lžička soli
- čerstvě mletý černý pepř
- 500ml vody
- 1 lžíce octa
Postup
- Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova.
- Přidáme na kostky nakrájené maso a orestujeme dozlatova.
- Přidáme prolisovaný česnek, papriku, kmín, majoránku, sůl a pepř. Podlijeme vodou a vaříme 1,5 hodiny na mírném ohni.
- Když je maso měkké, přilijeme ocet a necháme chvíli provařit.
- Podáváme s houskovými knedlíky.




