Vyzkoušejte‍ tradiční český recept na‌ vepřový ​guláš s domácími knedlíky. Chutná kombinace ⁤jemně nakrájeného masa, ⁢cibule,⁤ papriky a ⁣koření se podává s lahodnými⁤ knedlíky. Ideální pokrm pro ‍chladné zimní ​dny. Základní kuchařská klasika, ​kterou milují všichni členové​ rodiny!

Suroviny

  • 500g vepřového masa
  • 2 cibule
  • 3 stroužky​ česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce‌ papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička soli
  • čerstvě mletý černý pepř
  • 500ml ​vody
  • 1 lžíce octa

Postup

  1. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli⁢ dozlatova.
  2. Přidáme‌ na kostky nakrájené maso a orestujeme dozlatova.
  3. Přidáme prolisovaný česnek,‌ papriku, ‌kmín, ‍majoránku, ​sůl a pepř. Podlijeme vodou ​a vaříme‌ 1,5 hodiny na mírném ohni.
  4. Když je maso měkké,⁣ přilijeme ocet a ⁣necháme chvíli provařit.
  5. Podáváme s houskovými knedlíky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *