31. 10. 2025
Autor: Hana Tobiášová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné tresčí tacos s avokádovým guacamolem! Tento recept kombinuje svěží chutě tresky s krémovým avokádovým guacamolem v křupavých tacos. Skvělá volba pro rychlý a chutný oběd nebo večeři. Navíc je zdravý a plný důležitých živin. Zamilujete si tento jednoduchý a lahodný pokrm!
Suroviny
- 400 g tresky
- 8 tortilly
- 2 avokáda
- 1 rajče
- 1 malá červená cibule
- 1 limeta
- 1 chilli paprička
- čerstvá petržel
- sůl, pepř
Postup
- Nejprve si připravíme avokádové guacamole. Avokáda oloupeme, zbavíme pecek a rozmixujeme je spolu s limetovou šťávou a nadrobno nasekanou chilli papričkou. Dochutíme solí a pepřem.
- Rajče nakrájíme na malé kousky, cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Petržel nasekáme na jemno.
- Tresku osolíme a opepříme z obou stran. Na pánvi si rozehřejeme trochu oleje a tresku na ní osmažíme z obou stran dozlatova. Poté ji nakrájíme na menší kousky.
- Tortilly můžeme krátce ohřát na pánvi. Na každou tortillu dáme trochu avokádového guacamole, kousek tresky, nakrájené rajče a cibuli a zakončíme petrželí.
- Tresčí tacos s avokádovým guacamolem podáváme ihned, můžeme přidat i plátky limetky pro osvěžení.




