Užijte si lahodné a zdravé jídlo s receptem na tresku s avokádem a mangem. Tato kombinace čerstvých mořských ryb s exotickým ovocem vytváří dokonalou harmonii chutí. Sledujte náš jednoduchý recept a bavte se při vaření!
Suroviny
- 4 filety tresky
- 1 avokádo
- 1 mango
- čerstvá petrželka
- olivový olej
- sůl
- pepř
- česnek
Postup
- Nejprve si připravíme marinádu. V misce smícháme olivový olej, prolisovaný česnek, nastrouhanou citrónovou kůru, šťávu z citronu, sůl a pepř.
- Tresku omyjeme a osušíme. Poté ji vložíme do marinády a necháme odležet minimálně 30 minut v lednici.
- Avokádo a mango oloupeme, zbavíme pecky a nakrájíme na menší kousky.
- Petrželku nasekáme na jemné kousky.
- Na rozpálené pánvi opékáme filety tresky z obou stran dozlatova.
- Smaženou tresku podáváme s avokádem a mangu na talíři, posypeme nasekanou petrželkou a můžeme přidat ještě trochu olivového oleje.




