Objavte tajemství dokonalé italské pizzy Margherita s naším jednoduchým a přesným receptem! Dozvíte se, jak připravit křupavé těsto, aromatický rajčatový základ a jaký sýr zvolit pro autentickou chuť. Idealní recept pro večer s přáteli nebo rodinou. Vyzkoušejte a přeneste kus Itálie do své kuchyně!

Suroviny

  • 250 g pšeničné mouky (ideálně typu 00 pro pizzu)
  • 7 g sušeného droždí
  • 190 ml vlažné vody
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 200 g čerstvého mozzarelly
  • 150 ml rajčatového protlaku
  • Čerstvé bazalkové listy
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • Olivový olej na dochucení

Postup

  1. Začneme přípravou těsta. V misce smícháme mouku, droždí, sůl a cukr. Přidáme vlažnou vodu a olivový olej a hněteme rukou nebo pomocí robotu, dokud nevznikne hladké a elastické těsto.
  2. Těsto přikryjeme utěrkou nebo fólií a necháme na teplém místě kynout asi 1 hodinu, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
  3. Mezitím připravíme rajčatový základ. Rajčatový protlak ochutíme solí, pepřem a trochou olivového oleje.
  4. Po vykynutí těsto rozdělíme na dvě části a každou rozválíme na tenký plát. Přeneseme na plech vyložený pečicím papírem.
  5. Na těsto rovnoměrně rozetřeme rajčatový základ. Mozzarellu nakrájíme na plátky nebo ji natrháme a rozložíme na těsto.
  6. Pizzu pečeme v předehřáté troubě na 250 °C přibližně 10-12 minut, dokud těsto nezezlátne a sýr se nerozpustí.
  7. Hotovou pizzu ozdobíme čerstvými bazalkovými listy a před podáváním lehce pokapeme olivovým olejem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *