Vyzkoušejte domácí‌ recept na lahodnou italskou klasiku -⁢ vaječný carbonara s pancettou. Tato jednoduchá, ale ⁢bohatá a krémová ‍omáčka se ​připravuje ze syrových ⁣vajec, smetany, sýra pecorino a⁤ slaniny​ pancetta. Chutná skvěle ‍a ⁣je hotová během pár minut. Užijte si tradiční italskou chuť přímo u vás doma!

Suroviny:

  • 200g pancetty
  • 300g těstovin
  • 3⁢ velká vejce
  • 100g parmazánu
  • sůl a pepř
  • olivový olej

Postup:

  1. Na rozpálené ‌pánvi osmahneme na kostičky ‌nakrájenou pancettu ​na křupavou.
  2. V dalším hrnci uvaříme těstoviny do al dente podle ⁣návodu na obalu.
  3. V míse smícháme vejce, nastrouhaný parmazán, sůl a‍ pepř.
  4. Odcedíme uvařené těstoviny a ihned smícháme s osmaženou pancettou a olejem.
  5. Pomalu přilijeme směs s vejci a‍ rychle promícháme, aby se vejce zahřála, ale nezakráchala.
  6. Podáváme posypané parmazánem a čerstvým petrželovým lístím.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *