7. 10. 2025
Autor: Veronika Seidlová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný veganský guláš s fazolemi plný bohatých chutí a aromatických koření. Tento recept je perfektní alternativou k tradičnímu masovému guláši a je vhodný pro všechny milovníky rostlinné stravy.
Suroviny:
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- 2 brambory
- 400g fazolí (může být černá, červená nebo bílá)
- 400g krájených rajčat
- 1 lžíce sladké papriky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička majoránky
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup:
- Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli.
- Přidáme prolisovaný česnek a nakrájenou papriku a brambory.
- Po chvíli přidáme fazole, krájená rajčata a koření (sladkou papriku, kmín, majoránku, sůl a pepř).
- Podlijeme trochou vody a necháme vařit asi 20 minut, nebo dokud brambory nezměknou.
- Guláš dochutíme podle potřeby a podáváme např. s rýží nebo pečivem.




