23. 8. 2025
Autor: Veronika Seidlová
Veganí quiche s křupavou slaninou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš lahodný recept na veganskou quiche s křupavou „slaninou“, který je plný chutí a zdravých surovin. Tato rostlinná verze tradičního francouzského jídla je skvělou volbou pro vegany i nevegany, kteří chtějí vyzkoušet něco nového. Sýrová náplň a křupavá „slanina“ tvoří dokonalou kombinaci, která potěší vaše chuťové buňky. Připravte si tuto lahůdku pro svou rodinu nebo přátele a ukažte jim, že veganství může být skvělou alternativou k tradičním receptům. Buďte kreativní a dejte prostor vaší fantazii při vytváření vlastní verze tohoto chutného pokrmu. Vaše chuťové buňky vám budou vděčné!

Suroviny

  • 1 balení veganského lívance (nebo recept na domácí těsto)
  • 200g tofu
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100g cherry rajčat
  • Čerstvé bylinky podle chuti (např. petrželka, tymián)
  • 100g křupavé veganské slaniny
  • 2 lžíce kvasnicového droždí
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička kari koření
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve si připravíme quiche těsto dle receptu nebo použijeme hotové veganské lívance. Těsto vyválíme a vložíme do formy na pečení.
  2. Tofu rozdrobíme vidličkou do mísy a přidáme do něj kvasnicové droždí, kurkumu, kari koření, sůl a pepř. Promícháme a necháme odstát.
  3. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno. Na pánvi osmažíme křupavou veganskou slaninu, poté přidáme cibuli a česnek a osmažíme dozlatova.
  4. Rajčata a bylinky nakrájíme na menší kousky a přidáme k tofu směsi. Přidáme také obsah pánve s osmaženou cibulí a česnekem. Vše důkladně promícháme.
  5. Tofu směsí naplníme připravené těsto v formě a rozetřeme do rovnoměrné vrstvy. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C po dobu 30-40 minut, nebo dokud těsto nezezelená.
  6. Po upečení necháme quiche vychladnout, nakrájíme na porce a podáváme. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *