11. 12. 2025
Autor: Veronika Seidlová
Veganská dýňová polévka
zdroj: Recepty 24/7

Veganská dýňová polévka je lahodná a zdravá alternativa k tradičním polévkám. S její hladkou a krémovou texturou a bohatou chutí dýně je skvělou volbou pro vegetariány i vegany. Tento recept je snadný k přípravě a ideální na chladné podzimní večery. Vyzkoušejte ho a udělejte si radost nejen svému žaludku, ale i tělu!

Suroviny

  • 1 menší dýně hokkaido
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 4 brambory
  • 1 mrkev
  • 2 l zeleninového vývaru
  • 1 l kokosového mléka
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř, kmín, kurkuma

Postup

  1. Dýni očistíme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
  2. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.
  3. Brambory, mrkev oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
  4. V hrnci rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm cibuli a česnek.
  5. Přidáme nakrájenou dýni, brambory a mrkev a restujeme asi 5 minut.
  6. Přilijeme zeleninový vývar a necháme vařit, dokud se zelenina nezměkne.
  7. Přidáme kokosové mléko a necháme provařit asi 10 minut.
  8. Zalejeme vývarem, osolíme, opepříme, přidáme kmín a kurkumu a povaříme chvíli.
  9. Poté polévku rozmixujeme dohladka, případně přecedíme přes síto.
  10. Nakonec dochutíme podle chuti a můžeme podávat posypané nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *