17. 9. 2025
Autor: Veronika Seidlová
Veganská lasagne s bylinkovým tofu
zdroj: Recepty 24/7

Svěží a chutná veganská lasagne plná bylinkového tofu vás okouzlí svým lahodným aroma. Tento recept je bohatý na bílkoviny a ideální volbou pro všechny milovníky rostlinné stravy. Vyzkoušejte ho ještě dnes a nechte se unést skvělou kombinací bylinek a tofu v jednom pokrmu.

Suroviny:

  • 1 balení lasagne těstovin
  • 1 blok tofu
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400g rajčatového pyré
  • 1 lžíce olivového oleje
  • bylinky podle chuti (např. bazalka, oregáno)
  • sůl a pepř

Postup:

  1. Na pánvi osmahneme na oleji cibuli a česnek.
  2. Přidáme nakrájené tofu a dusíme dozlatova.
  3. Přilijeme rajčatové pyré a ochutíme bylinkami, solí a pepřem.
  4. Vymažeme zapekací misku olejem a začneme skládat vrstvy lasagne těstovin, tofu směsi a rajčatové omáčky.
  5. Pokračujeme ve vrstvení, dokud nepoužijeme všechny suroviny.
  6. Po poslední vrstvě posypeme lasagne sýrem (nepovinné) a pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 30 minut.
  7. Po upečení necháme lasagne chvíli vychladnout a pak můžeme podávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *