9. 9. 2025
Autor: Veronika Seidlová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na veganskou rajčatovou omáčku s bazalkou, která je perfektním doplňkem k těstovinám nebo rýži. Tato omáčka je plná chutí a zároveň zdravá alternativa k tradičním omáčkám s masem. Naučte se, jak snadno a rychle připravit tento lahodný veganský pokrm a dopřát si kulinářský zážitek plný chutí a vůní.
Suroviny
- 500g rajčat
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 1 paprika
- 1 lžička olivového oleje
- 1 lžička medu nebo javorového sirupu
- 1 lžička oregana
- čerstvá bazalka
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme nakrájenou cibuli, česnek a mrkev.
- Přidáme nakrájenou papriku a rajčata a dusíme do měkkého.
- Přidáme med nebo javorový sirup, oregano, sůl a pepř a necháme provařit pár minut.
- Poté omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem na jemnou konzistenci.
- Přidáme nasekanou bazalku a ještě chvilku povaříme.
- Ochutnáme a případně dosolíme nebo okořeníme dle chuti.




