24. 8. 2025
Autor: Jakub Hrdina
Veganské burgery z černé fazole
zdroj: Recepty 24/7

Objavte lahodný recept na veganské burgery z černé fazole, který překvapí nejen vegany, ale i milovníky tradičních burgerů. Tyto domácí burgery jsou plné proteinů, chutné a jednoduché na přípravu. Naučte se, jak připravit zdravou alternativu s bohatou, pikantní chutí, která si získá vaše chuťové buňky. Ideální volba pro grilování nebo rychlý večeře! Vyzkoušejte náš recept dnes a přesvědčte se, že veganská kuchyně může být rovněž úžasně chutná a uspokojivá.

Suroviny

  • 1 plechovka (asi 400 g) černých fazolí, scezených a opláchnutých
  • 1 malá cibule, nakrájená na kostičky
  • 3 stroužky česneku, nakrájeného nadrobno
  • 2 lžíce čerstvého koriandru, nadrobno nasekaného
  • 1 lžička kajenského pepře
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1/2 lžičky soli
  • 100 g strouhanky
  • 1 velké vejce (pro veganskou variantu použijte 1 lžíci lněných semínek namočených ve 3 lžících vody)
  • 2 lžíce olivového oleje pro smažení

Postup

  1. Fazole propláchněte a důkladně sceďte. V míse je rozmačkejte vidličkou nebo rukama, dokud nedosáhnete pastovité konzistence s několika kusy fazolí pro texturu.
  2. Přidejte nakrájenou cibuli, česnek, koriandr, kajenský pepř, mletý kmín, sůl a strouhanku. Pokud používáte lněné semínko jako náhradu vajec, přidejte i tuto směs.
  3. Vše dobře promíchejte až do vzniku homogenní směsi. Tvarujte směsí rukama burgery o požadované velikosti.
  4. Na pánvi rozehřejte olivový olej a burgery na něm z obou stran opečte, dokud nejsou zlatavě hnědé, přibližně 3 až 4 minuty na každé straně.
  5. Hotové burgery můžete podávat s celozrnnými bulčičkami, listovým salátem, plátky rajčat, cibule a s vaší oblíbenou veganskou omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *