27. 8. 2025
Autor: Veronika Seidlová
Veganské houbové ragú s těstovinami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte skvělý veganský recept na houbové ragú s těstovinami, který potěší vaše chuťové buňky i vaše tělo. Tato lahodná a zdravá kombinace hub, rajčat a bylinek je perfektní volbou pro milovníky těstovin, kteří preferují rostlinnou stravu. Nechte se inspirovat tímto jednoduchým receptem a pochutnejte si na chutné veganské dobrotě!

Suroviny:

  • 250g žampionů
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 400g krájených rajčat
  • 1 lžíce zastírací sójové omáčky
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • sůl a pepř
  • olivový olej
  • 250g těstovin (např. spagety)

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte nakrájenou cibuli a česnek. Přidejte na kolečka nakrájené žampiony a pokračujte smažením, dokud nezměknou.
  2. Přidejte na drobno nakrájenou mrkev a krájená rajčata. Přilijte vodu, aby se vytvořila omáčka, a přidejte zastírací sójovou omáčku, tymián, rozmarýn, sůl a pepř.
  3. Nechejte ragú vařit a provařit se při mírném varu asi 20-30 minut, až se omáčka zhoustne a chuť se prohloubí.
  4. Mezitím vařte těstoviny dle návodu na obalu. Jakmile jsou hotové, sceďte je a přeneste je do mísy.
  5. Slijte hotové ragú na těstoviny a důkladně promíchejte. Podávejte horké s posypáním nasekanou petrželkou nebo kvasnicovým droždím.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *