20. 8. 2025
Autor: Veronika Seidlová

zdroj: Recepty 24/7
Chutný veganský hovězí guláš plný šťavnatého zeleninového masa, který vás jistě překvapí svým bohatým a kořeněným aroma. Skvělá alternativa k klasickému guláši, která potěší nejen milovníky rostlinné stravy. S tímto receptem si pochutnáte na lahodné veganské verzi oblíbeného pokrmu.
Suroviny
- 500 g seitanu (pokud není k dispozici, nahraď tofu)
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 papriky
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička kmínu
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi si orestujeme cibuli a česnek na oleji, přidáme na kostky nakrájený seitan nebo tofu a za občasného míchání necháme zezlátnout.
- Přidáme nakrájené papriky a vaříme asi 5 minut.
- Přilijeme vodu tak, aby vše bylo ponořené, přidáme rajčatový protlak, sladkou papriku, kmín, sůl a pepř.
- Pod pokličkou povaříme asi 30 minut, dokud se zelenina nerozvaří a omáčka nezhoustne.
- Podáváme s rýží nebo chlebem.




