20. 8. 2025
Autor: Veronika Seidlová
Veganský hovězí guláš
zdroj: Recepty 24/7

Chutný veganský hovězí guláš plný šťavnatého zeleninového masa, který vás jistě překvapí svým bohatým a kořeněným aroma. Skvělá alternativa k klasickému guláši, která potěší nejen milovníky rostlinné stravy. S tímto receptem si pochutnáte na lahodné veganské verzi oblíbeného pokrmu.

Suroviny

  • 500 g seitanu (pokud není k dispozici, nahraď tofu)
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 papriky
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička kmínu
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi si orestujeme cibuli a česnek na oleji, přidáme na kostky nakrájený seitan nebo tofu a za občasného míchání necháme zezlátnout.
  2. Přidáme nakrájené papriky a vaříme asi 5 minut.
  3. Přilijeme vodu tak, aby vše bylo ponořené, přidáme rajčatový protlak, sladkou papriku, kmín, sůl a pepř.
  4. Pod pokličkou povaříme asi 30 minut, dokud se zelenina nerozvaří a omáčka nezhoustne.
  5. Podáváme s rýží nebo chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *