10. 10. 2025
Autor: Veronika Seidlová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš veganský jablečný závin plný šťavnatých a sladkých jablek obalených v křehkém těstě, který neobsahuje žádné živočišné produkty. Tento recept je ideální pro všechny milovníky dezertů bez mléčných výrobků a může být skvělou alternativou k tradičnímu jablečnému závinu. S naším jednoduchým návodem bude příprava tohoto lahodného pokrmu snadná a rychlá. Užijte si ho jako teplý dezert samotný nebo s kopečkem zmrzliny!
Suroviny
- 600 g oloupaných a nakrájených jablek
- 120 g hladké mouky
- 60 g cukru
- 1 lžička skořice
- 60 g rostlinného másla (rozpuštěného)
- 120 ml rostlinného mléka
- 1 lžička citronové šťávy
- 40 g strouhaných vlašských ořechů
- 10 listů římského těsta
Postup
- Smíchejte nakrájená jablka se skořicí a citronovou šťávou a nechte odstát.
- V míse smíchejte mouku a cukr, přidejte rostlinné máslo a rostlinné mléko a vytvořte hladké těsto.
- Rozprostřete listy římského těsta na plech a rozložte na ně těsto.
- Přidejte směs jablek a posypte strouhanými vlašskými ořechy.
- Zabalte do tvaru závinu a pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia po dobu 30-35 minut.
- Po upečení nechte závin vychladnout a podávejte s rostlinnou šlehačkou nebo zmrzlinou.




