10. 10. 2025
Autor: Veronika Seidlová
Veganský jablečný závin
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš veganský jablečný závin plný šťavnatých a sladkých jablek obalených v křehkém těstě, který neobsahuje žádné živočišné produkty. Tento recept je ideální pro všechny milovníky dezertů bez mléčných výrobků a může být skvělou alternativou k tradičnímu jablečnému závinu. S naším jednoduchým návodem bude příprava tohoto lahodného pokrmu snadná a rychlá. Užijte si ho jako teplý dezert samotný nebo s kopečkem zmrzliny!

Suroviny

  • 600 g oloupaných a nakrájených jablek
  • 120 g hladké mouky
  • 60 g cukru
  • 1 lžička skořice
  • 60 g rostlinného másla (rozpuštěného)
  • 120 ml rostlinného mléka
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 40 g strouhaných vlašských ořechů
  • 10 listů římského těsta

Postup

  1. Smíchejte nakrájená jablka se skořicí a citronovou šťávou a nechte odstát.
  2. V míse smíchejte mouku a cukr, přidejte rostlinné máslo a rostlinné mléko a vytvořte hladké těsto.
  3. Rozprostřete listy římského těsta na plech a rozložte na ně těsto.
  4. Přidejte směs jablek a posypte strouhanými vlašskými ořechy.
  5. Zabalte do tvaru závinu a pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia po dobu 30-35 minut.
  6. Po upečení nechte závin vychladnout a podávejte s rostlinnou šlehačkou nebo zmrzlinou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *