9. 12. 2025
Autor: Jakub Hrdina
Vegetariánská lasagne se špenátem a ricottou
zdroj: Recepty 24/7

Objevte kouzlo chutné vegetariánské lasagne se špenátem a ricottou! Tento recept je ideální pro milovníky zdravé kuchyně a nabízí perfektní kombinaci čerstvého špenátu, krémové ricotty a lahodných lasagnových plátů. Vyzkoušejte tento jednoduchý návod krok za krokem a připravte si doma bohaté a uspokojivé jídlo, které potěší celou rodinu. Vhodné pro vegetariány, plné bílkovin a zeleniny. Připravte si tu nejlepší vegetariánskou lasagne, která si rychle získá vaše chuťové buňky!

Suroviny

  • 12-15 lasagnových plátů (předvařených nebo určených k přímému použití v troubě)
  • 500 g ricotty
  • 300 g čerstvého špenátu
  • 2 stroužky česneku, jemně nakrájené
  • 1 velká cibule, nakrájená na kostičky
  • 200 ml smetany na vaření
  • 200 g strouhaného mozzarelly
  • 100 g strouhaného parmezánu
  • Olivový olej
  • Sůl a pepř dle chuti
  • Čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek dle chuti

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180°C.
  2. Na pánvi na středním ohni zahřejte trochu olivového oleje a osmahněte nakrájenou cibuli dozlatova. Přidejte česnek a po chvilce i špenát. Restujte, dokud špenát nezměkne a nevyprchá z něj přebytečná voda. Ochuceněte solí, pepřem a muškátovým oříškem.
  3. V míse smíchejte ricottu se smetanou a polovinou parmezánu. Přidávaním ochuceného špenátu vytvořte směs.
  4. Do zapékací mísy nalijte trochu olivového oleje a na dno uložte vrstvu lasagnových plátů.
  5. Přidejte polovinu směsi ricotta-špenát, rozprostřete a přikryjte další vrstvou lasagnových plátů.
  6. Opakujte s posledními ingrediencemi, skončete směsí ricotta-špenát a posypte zbytkem parmezánu a mozzarelly.
  7. Zakryjte zapékací mísu alobalem a pečte asi 20 minut. Poté odstraňte alobal a pečte ještě 10-15 minut, nebo dokud není vrchní vrstva zlatavě křupavá.
  8. Nechejte odpočinout 10 minut před podáváním.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *