28. 8. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tradiční české jídlo – vepřo knedlo zelo s bramborovým salátem. Tento lahodný recept kombinuje šťavnaté vepřové maso s domácími knedlíky a pikantním zelím. Bramborový salát přidává do jídla skvělou chuť a texturu. Perfektní pokrm pro rodinnou večeři nebo oslavu! Sledujte náš jednoduchý recept a uvařte si tuto lahůdku doma.
Suroviny
- 400g vepřového masa
- 500g brambor
- 1 hlávka zelí
- 4 kuličky nového koření
- 2 bobkové listy
- sůl, pepř
- olej
Postup
- Na začátek si připravíme všechny suroviny. Brambory očistíme a uvaříme doměkka. Zelí nakrájíme na tenké proužky.
- Ve velkém hrnci svaříme vodu a přidáme nové koření, bobkové listy a trochu soli. Do vroucí vody vložíme maso a vaříme asi 1,5 hodiny, dokud není měkké.
- Mezitím si připravíme bramborový salát. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme nakrájenou cibuli, pórek nebo křen, osolíme, opepříme a zakápneme olejem.
- Když je maso hotové, vyjmeme ho z vody a nakrájíme na plátky. Zelí přidáme k vepřovému vývaru a dusíme do měkka. Osolíme a opepříme podle chuti.
- Hotové zelí podáváme se šťouchanými bramborami, plátky masa a nakyslým okurkovým salátem. Dobrou chuť!




