28. 8. 2025
Autor: Dana Novotná
Vepřo knedlo zelo bramborový salát
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tradiční ​české jídlo – vepřo‍ knedlo ‍zelo s bramborovým⁢ salátem.⁤ Tento‌ lahodný recept kombinuje šťavnaté ⁢vepřové maso s ⁤domácími knedlíky a pikantním zelím. Bramborový salát přidává⁢ do jídla skvělou chuť ‍a texturu. Perfektní ⁣pokrm‌ pro rodinnou večeři nebo oslavu! Sledujte náš jednoduchý ⁤recept a uvařte si tuto ⁢lahůdku doma.

Suroviny

  • 400g vepřového masa
  • 500g brambor
  • 1 hlávka zelí
  • 4 kuličky nového⁤ koření
  • 2 bobkové listy
  • sůl, pepř
  • olej

Postup

  1. Na začátek si připravíme ‌všechny suroviny. Brambory⁣ očistíme a uvaříme doměkka.‍ Zelí nakrájíme na tenké ⁢proužky.
  2. Ve ⁣velkém hrnci svaříme ⁤vodu a přidáme nové koření, bobkové listy a trochu soli. Do vroucí vody‍ vložíme maso a ‌vaříme ⁢asi 1,5 hodiny, dokud není měkké.
  3. Mezitím si připravíme bramborový salát. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na ​kostičky. Přidáme nakrájenou cibuli, pórek nebo křen, ‍osolíme, opepříme a ⁣zakápneme olejem.
  4. Když ‌je maso⁢ hotové, ⁣vyjmeme ho z vody ⁤a nakrájíme na plátky. ​Zelí přidáme k vepřovému⁤ vývaru a⁤ dusíme‍ do ⁢měkka. Osolíme a opepříme podle chuti.
  5. Hotové ‍zelí podáváme se šťouchanými bramborami, plátky masa⁢ a nakyslým okurkovým salátem. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *