18. 11. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Hledáte tradiční český recept na vepřo knedlo zelo zelí? Podívejte se na náš krok za krokem návod na přípravu tohoto chutného pokrmu, který si zamilujete. Vepřové maso se smaží do zlatova, knedlíky se vaří a zelí se dusí až do měkka. Skvělá kombinace chutí, která potěší celou rodinu!
Suroviny
- 600 g vepřového masa
- 200 g uzeného masa
- 400 g houskových knedlíků
- 1 hlávka zelí
- sůl, pepř, kmín
Postup
- Na pánvi osmahneme na kousky nakrájené vepřové maso a uzené maso.
- Zvlášť uvaříme houskové knedlíky a zelí.
- Pokrájené zelí osmahneme na pánvi se sádlem.
- Poté smícháme osmažené maso se zelím a zahřejeme spolu.
- Servírujeme s uvařenými houskovými knedlíky.




