17. 3. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodnou vepřovou hrušku s šalotkou, která se rychle připraví a skvěle chutná. Zaujme vás jemná kombinace vepřového masa s karamelizovanou šalotkou, která dodává pokrmu bohatou chuť. Můžete si ji doplnit třeba bramborovou kaší nebo dušenou zeleninou. Překvapte své blízké tímto lahodným jídlem!
Suroviny
- 4 kousky vepřového masa (kýta nebo kotlet)
- 2 hrušky
- 4 stroužky česneku
- 4 šalotky
- sůl, pepř, olej
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte vepřové maso z obou stran dozlatova.
- Vložte na pánvi nakrájené hrušky, česnek a šalotku a restujte společně s masem asi 5 minut.
- Počkejte, až se všechny suroviny propekou a dochutí, pak podle chuti osolte a opepřete.
- Po upečení maso s přílohou přeneste na talíř, nechte odpočinout a můžete podávat.




