17. 3. 2024
Autor: Roman Žák
Vepřová hruška s šalotkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na lahodnou vepřovou hrušku s šalotkou, která se rychle připraví a skvěle chutná. Zaujme vás jemná kombinace vepřového masa s karamelizovanou šalotkou, která dodává pokrmu bohatou chuť. Můžete si ji doplnit třeba bramborovou kaší nebo dušenou zeleninou. Překvapte své blízké tímto lahodným jídlem!

Suroviny

  • 4 kousky vepřového masa (kýta nebo kotlet)
  • 2 hrušky
  • 4 stroužky česneku
  • 4 šalotky
  • sůl, pepř, olej

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte vepřové maso z obou stran dozlatova.
  2. Vložte na pánvi nakrájené hrušky, česnek a šalotku a restujte společně s masem asi 5 minut.
  3. Počkejte, až se všechny suroviny propekou a dochutí, pak podle chuti osolte a opepřete.
  4. Po upečení maso s přílohou přeneste na talíř, nechte odpočinout a můžete podávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *