Šťavnatá vepřová kotleta podávaná s lahodnou rýží a exotickým šafránem. Připravte si tento jednoduchý a chutný recept, který oslní vaše chuťové buňky!
Suroviny
- 4 vepřové kotlety
- 200g rýže
- šafránové vlákna
- sůl
- pepř
- olej
- voda
Postup
- Nejprve si připravíme marinádu z oleje, soli, pepře a šafránu. Kotlety omyjeme, osušíme a naklepeme. Poté je necháme marinovat minimálně 30 minut v lednici.
- Rýži si uvaříme podle návodu na obalu, ale do vody přidáme šafránová vlákna pro zvýraznění chuti a barev. Necháme vařit, dokud není rýže měkká.
- Kotlety osušíme a opékáme na pánvi s trochou oleje dozlatova. Můžeme také kotlety zapečeme v troubě při teplotě 180°C, asi 15-20 minut.
- Hotové kotlety servírujeme s rýží a můžeme je ozdobit petrželkou. Dobrou chuť!




