Šťavnatá vepřová kotleta podávaná s​ lahodnou rýží a exotickým šafránem. Připravte si tento jednoduchý a chutný recept, který oslní vaše chuťové ⁤buňky!

Suroviny

  • 4 ⁢vepřové kotlety
  • 200g rýže
  • šafránové ⁢vlákna
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • voda

Postup

  1. Nejprve si připravíme marinádu z oleje, ⁢soli, pepře a šafránu. Kotlety omyjeme, osušíme a naklepeme. Poté je ⁣necháme ‌marinovat minimálně 30 minut v lednici.
  2. Rýži si uvaříme podle návodu na ⁣obalu, ale do vody přidáme šafránová vlákna pro zvýraznění chuti a barev. Necháme vařit, dokud není rýže měkká.
  3. Kotlety osušíme a opékáme na pánvi ⁣s trochou oleje dozlatova. ​Můžeme také kotlety zapečeme v troubě při teplotě 180°C, asi 15-20 minut.
  4. Hotové kotlety servírujeme s rýží‌ a ⁤můžeme je ozdobit petrželkou. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *