5. 5. 2024
Autor: Roman Žák
Vepřové ragú s houbovou omáčkou.
zdroj: Recepty 24/7

Vychutnejte si lahodné vepřové ragú s houbovou omáčkou, které lákavě voní a budí chuťové buňky. Tento pokrm je plný bohatých chutí a dokonale se hodí k vašemu oblíbenému příloze. S tímto receptem si jistě získáte srdce rodiny a přátel. Zkuste ho dnes!

Suroviny

  • 500g vepřového masa
  • 200g čerstvých hub
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 250ml vývaru
  • 200ml smetany ke šlehání
  • sůl, pepř, tymián, majoránka
  • olej na smažení

Postup

  1. Maso nakrájejte na menší kousky a osmahněte na oleji ve velkém hrnci.
  2. Přidejte na drobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a restujte, dokud cibule nezezlátne.
  3. Přidejte na plátky nakrájené houby a smažte je spolu s masem a cibulí.
  4. Přilijte vývar a přidejte rajčatový protlak, sůl, pepř a koření podle chuti. Vařte asi 30 minut na mírném ohni.
  5. Přidejte smetanu ke šlehání a krátce provařte.
  6. Podávejte s těstovinami nebo rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *