Vychutnejte si lahodnou Vichysoisse polévku s pórkem a bramborem doma! Tato klasická francouzská polévka je bohatá na chuti a hebká na jazyku. S naší jednoduchou recepturou ji snadno připravíte i vy. Podávejte ji jako hlavní jídlo nebo jako předkrm a udělejte si radost své chuťové buňce. Zamilujete se do této polévky naprosto jistě!
Suroviny
- 500g brambor
- 2 pórky
- 1 cibule
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 l vývaru
- 200 ml smetany ke šlehání
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Loupané brambory nakrájejte na kostičky, pórek a cibuli nakrájejte na jemné kolečka.
- Na rozpáleném másle a oleji osmahněte cibuli, přidejte brambory a pórek a restujte 5 minut.
- Zalijte vývarem, osolte a opepřete a vařte, dokud brambory nezměknou.
- Poté polévku rozmixujte dohladka, vmíchejte smetanu a nechte vychladnout.
- Po vychladnutí dejte polévku alespoň na 2 hodiny do lednice.
- Před podáváním ozdobte několika kolečky pórku a můžete přidat i krekry.




