Vychutnejte si lahodnou Vichysoisse polévku s pórkem a bramborem doma! Tato klasická francouzská polévka je bohatá na chuti a hebká na jazyku. S naší jednoduchou recepturou ji snadno připravíte i vy. Podávejte ji jako hlavní jídlo nebo jako předkrm a udělejte si radost své chuťové buňce. Zamilujete se do této polévky naprosto jistě!

Suroviny

  • 500g brambor
  • 2 pórky
  • 1 cibule
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 l vývaru
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Loupané brambory nakrájejte na kostičky, pórek a cibuli nakrájejte na jemné kolečka.
  2. Na rozpáleném másle a oleji osmahněte cibuli, přidejte brambory a pórek a restujte 5 minut.
  3. Zalijte vývarem, osolte a opepřete a vařte, dokud brambory nezměknou.
  4. Poté polévku rozmixujte dohladka, vmíchejte smetanu a nechte vychladnout.
  5. Po vychladnutí dejte polévku alespoň na 2 hodiny do lednice.
  6. Před podáváním ozdobte několika kolečky pórku a můžete přidat i krekry.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *