3. 4. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Vychutnejte si lahodnou Vichyssoise, šťavnatou francouzskou krémovou polévku s křupavou bagetou. Tento recept je skvělou volbou pro lehký a osvěžující oběd nebo večeři. S prvotřídními ingrediencemi a jednoduchými kroky si můžete snadno připravit tento lahodný pokrm, který potěší Vaše chuťové buňky. Užijte si elegantní zážitek u stolu se sklenkou vína a dobrou společností.
Suroviny
- 4 středně velké brambory
- 2 pórkové póry
- 1 cibule
- 1 lýko másla
- 500 ml zeleninového vývaru
- 250 ml smetany ke šlehání
- sůl, pepř
- čerstvý kopr na ozdobu
Postup
- Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
- Pórek a cibuli oloupeme a nasekáme na jemné kolečka.
- Na rozpáleném másle zpěníme pórek a cibuli do změknutí.
- Přidáme nakrájené brambory a zalijeme zeleninovým vývarem.
- Vše vaříme do měkkosti brambor.
- Poté mixujeme dohladka a přidáme smetanu kešlehání.
- Ochutíme solí a pepřem a necháme vychladnout v lednici.
- Servírujeme vychladlou polévku s posekaným koprem a křupavou bagetou.




