3. 4. 2024
Autor: Roman Žák
Vichyssoise s křupavou bagetou
zdroj: Recepty 24/7

Vychutnejte si lahodnou Vichyssoise, šťavnatou francouzskou krémovou polévku s křupavou bagetou. Tento recept je skvělou volbou pro lehký a osvěžující oběd nebo večeři. S prvotřídními ingrediencemi a jednoduchými kroky si můžete snadno připravit tento lahodný pokrm, který potěší Vaše chuťové buňky. Užijte si elegantní zážitek u stolu se sklenkou vína a dobrou společností.

Suroviny

  • 4 středně velké brambory
  • 2 pórkové póry
  • 1 cibule
  • 1 lýko másla
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • sůl, pepř
  • čerstvý kopr na ozdobu

Postup

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
  2. Pórek a cibuli oloupeme a nasekáme na jemné kolečka.
  3. Na rozpáleném másle zpěníme pórek a cibuli do změknutí.
  4. Přidáme nakrájené brambory a zalijeme zeleninovým vývarem.
  5. Vše vaříme do měkkosti brambor.
  6. Poté mixujeme dohladka a přidáme smetanu kešlehání.
  7. Ochutíme solí a pepřem a necháme vychladnout v lednici.
  8. Servírujeme vychladlou polévku s posekaným koprem a křupavou bagetou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *