17. 4. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodný Vídeňský kremroláček a nechte se unést jemnou chutí a křupavostí tohoto tradičního dezertu. S naším jednoduchým návodem a kvalitními surovinami si můžete sami připravit tu nejlepší lahůdku pro své nejbližší. Vyzkoušejte a uvidíte, jaké to bude mít úspěch u celé rodiny!
Suroviny
- 1 balení listového těsta
- 300 ml mléka
- 3 lžíce hladké mouky
- 3 lžíce cukru
- 1 vanilkový cukr
- 4 žloutky
- 50 g másla
- šťáva z 1 citronu
- sekané oříšky na posypání
Postup
- Na začátek připravíme krém. Ve hrnci smícháme mouku s cukrem a vanilkovým cukrem.
- Zvlášť si rozšleháme žloutky s mlékem a přidáme do směsi s moukou.
- Vše vaříme do zhoustnutí za častého míchání.
- Po zhoustnutí hned odstavíme, přidáme máslo a citronovou šťávu a důkladně promícháme.
- Na plech dáme rozvinyté listové těsto a pokryjeme ho vychladlým krémem.
- Zabalíme do roláčku a pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů cca 20 minut.
- Po upečení posypeme sekanými oříšky.
- Hotový kremroláček necháme vychladnout a můžeme podávat.




