17. 4. 2024
Autor: Roman Žák
Vídeňský kremroláček
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na lahodný Vídeňský kremroláček a nechte se unést jemnou chutí a křupavostí tohoto tradičního dezertu. S naším jednoduchým návodem a kvalitními surovinami si můžete sami připravit tu nejlepší lahůdku pro své nejbližší. Vyzkoušejte a uvidíte, jaké to bude mít úspěch u celé rodiny!

Suroviny

  • 1 balení listového těsta
  • 300 ml mléka
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 3 lžíce cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 4 žloutky
  • 50 g másla
  • šťáva z 1 citronu
  • sekané oříšky na posypání

Postup

  1. Na začátek připravíme krém. Ve hrnci smícháme mouku s cukrem a vanilkovým cukrem.
  2. Zvlášť si rozšleháme žloutky s mlékem a přidáme do směsi s moukou.
  3. Vše vaříme do zhoustnutí za častého míchání.
  4. Po zhoustnutí hned odstavíme, přidáme máslo a citronovou šťávu a důkladně promícháme.
  5. Na plech dáme rozvinyté listové těsto a pokryjeme ho vychladlým krémem.
  6. Zabalíme do roláčku a pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů cca 20 minut.
  7. Po upečení posypeme sekanými oříšky.
  8. Hotový kremroláček necháme vychladnout a můžeme podávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *