17. 9. 2025
Autor: Michal Němeček
Vietnamské jarní rolky s krevetami
zdroj: Recepty 24/7

Objavte kouzlo tradiční vietnamské kuchyně s naším receptem na jarní rolky s krevetami! Tyto lehké a osvěžující rolky jsou ideální jako předkrm nebo lehké hlavní jídlo. Naučte se, jak připravit křupavé rolky plněné čerstvými bylinkami, zeleninou a šťavnatými krevetami. Přesné instrukce, tipy na dokonalé zabalení a ideální omáčky k podávání. Vyzkoušejte tento zdravý a chutný recept, který oživí vaše chuťové pohárky a přinese kousek Vietnamu na váš stůl.

Suroviny

  • 200 g vařených krevet
  • 10 ks rýžových papírů
  • 1 mrkev, nastrouhaná
  • 100 g čerstvých bylinek (máta, koriandr, bazalka)
  • 50 g rýžových nudlí
  • 1 okurka, nakrájená na tenké proužky
  • 1 avokádo, nakrájené na proužky
  • 1 hrst čerstvých travnatých klíčků (např. fazolí mungo)
  • Hojisinová omáčka pro podávání
  • Čerstvý limetkový džus pro podávání
  • Chilli omáčka pro podávání

Postup

  1. Namočte rýžový papír v teplé vodě asi 10-15 sekund, nebo dokud není dostatečně měkký na manipulaci.
  2. Pokládejte namočený rýžový papír na čistou, vlhkou utěrku. Uprostřed rýžového papíru rozložte několik krevet, proužek mrkve, okurky, avokáda, hrst klíčků, a přidat rýžové nudle a bylinky.
  3. Pevně zabalte dolní konec rýžového papíru přes náplň, poté přehněte boční strany a valte směrem vpřed, aby se vytvořil pevný balíček. Pokud je to nutné, použijte trochu vody, aby se konce papíru lépe slepily.
  4. Opakujte s ostatními rýžovými papíry a surovinami.
  5. Připravte si mísinky s hoisinovou omáčkou, limetkovým džusem a chilli omáčkou pro namáčení rolky.
  6. Podávejte jarní rolky ihned po přípravě, nebo je přikryjte vlhkou utěrkou, aby zůstaly měkké, a chraňte před vysušením.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *