21. 8. 2025
Autor: Michal Němeček

zdroj: Recepty 24/7
Objavte chuť Vietnamu s naším tradičním receptem na Pho Ga! Tento autentický vietnamský recept na kuřecí nudlovou polévku kombinuje čerstvé bylinky, pikantní koření a šťavnaté kousky kuřecího masa, podávané v aromatickém vývaru s rýžovými nudlemi. Ideální pro zahřátí v chladných dnech nebo jako lehký, zdravý oběd. Sledujte naše jednoduché kroky a připravte si lahodné Pho Ga doma, které potěší všechny vaše smysly.
Suroviny
- 1 velký kuřecí hrudník nebo celá kuřecí prsa
- 2 l vody
- 1 cibule, oloupaná a přepůlená
- 1 kus zázvoru (cca 5 cm), oloupaný a pokrájený na plátky
- 3 hvězdičky badyánu
- 1 skořicová tyčinka
- 4 kuličky nového koření
- 2 lžíce rybí omáčky
- 200 g rýžových nudlí
- Sázená cibule, nakrájená na tenké proužky
- Fresh cilantro, pokrájená
- Fresh mint leaves
- 1 lime, nakrájená na čtvrtiny
- Chilli papričky, nakrájené (volitelné)
- Sojová omáčka a hoisinová omáčka pro dochucení (volitelné)
Postup
- Větší hrnec naplňte vodou a přiveďte k varu. Přidejte kuřecí maso, cibuli, zázvor, badyán, skořicovou tyčinku a nové koření. Vařte na mírném ohni až do měkka kuřecího masa, asi 20–30 minut. Poté vyjměte kuřecí maso a nechejte chladnout.
- Sundejte pěnu a tuk, který se vznášel na povrchu vývaru, a ponechte ho na mírném ohni, aby se dále vyvářel. Přilijte rybí omáčku a případně dosolte.
- Mezitím namočte rýžové nudle ve vlažné vodě dle instrukcí na obalu (obvykle 10 minut). Poté je sceďte a rozdělte do misek.
- Kuřecí maso roztrhejte na menší kusy a rozmístěte do misek s nudlemi.
- Hotový vývar proveďte jemným sítem do misek. Vývar by měl nudle zcela pokrýt.
- Pho ga dozdobte nakrájenou jarní cibulkou, koriandrem, mátou, kousky limetky a chilli papričkami.
- Při servírování umožněte každému, aby si pho osobně dochutil sojovou omáčkou a hoisinovou omáčkou dle vlastní chuti.




