Zkuste autentický recept na vietnamský hovězí pho s nudlemi, tradiční polévku plnou chutí a vůní. Dozvíte se, jak na bohatý vývar, jaké přísady použít pro dokonalou chuť a jak správně připravit tenké plátky hovězího masa. Ideální jídlo pro každé roční období, které oživí vaše chuťové pohárky. Užijte si zážitek z vaření s naším krok za krokem vedeným receptem na pravé vietnamské pho!

Suroviny

  • 500 g hovězích kostí
  • 300 g hovězího masa (preferovaně roštěnka či lýtko)
  • 2 litry vody
  • 2 cibule, neoloupané, rozpůlené
  • 4 cm čerstvý zázvor, rozpůlený na kousky
  • 2 hvězdičky badyánu
  • 2 celé hřebíčky
  • 1 skořicová tyčinka
  • 1 lžíce soli
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 200 g rýžových nudlí
  • Na ozdobu: lístky koriandru, jarní cibulka, čerstvé chilli, limetky, klíčky fazolí mungo

Postup

  1. Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu a kosti. Pěnu, která se vytváří na povrchu, průběžně sbírejte a odstraňujte.
  2. Na suché pánvi opečte cibule a zázvor do zlatova. Přidejte do hrnce s vývarem spolu s badyánem, hřebíčkem a skořicí. Vařte na mírném ohni asi 2 hodiny.
  3. Odstavte hrnec od ohně a přeceďte vývar. Vraťte čistý vývar do hrnce a přidejte sůl a rybí omáčku podle chuti. Nechejte na mírném ohni, aby se ingredience důkladně propojily.
  4. Připravte rýžové nudle podle návodu na balení.
  5. Hovězí maso nakrájejte na tenké plátky.
  6. Doveďte vývar k varu a maso do něj vhoďte. Vařte jen krátce, dokud není maso měkké.
  7. Nudle rozdělte do misek, na nichž podáváte. Na nudle nanděte uvařené maso a přelijte horkým vývarem.
  8. Ozdobte podle chuti lístky koriandru, jarní cibulkou, čerstvým chilli a přidejte kousek limetky a klíčky fazolí mungo.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *