Objevte autentický recept na vietnamský pho bo s hovězím masem! Tato tradiční vietnamská polévka s bohatou, aromatickou vývarem, tenkými plátky kvalitního hovězího masa a čerstvými bylinkami Vás okouzlí svými exotickými chutěmi. Přinášíme vám krok za krokem průvodce, jak si připravit pho bo doma, včetně tipů na správný výběr ingrediencí a techniky vaření. Vyzkoušejte tento lahodný a zdravý recept, který zahřeje tělo i duši!

Suroviny

  • 500 g hovězího zadního (nebo libovějšího masa)
  • 3 l vody
  • 2 cibule
  • 4 cm čerstvého zázvoru
  • 4 hvězdičky badyánu
  • 2 skořicové tyčinky
  • 4 hřebíčky
  • 1 čajová lžička černých pepřů
  • 1 lžíce soli
  • 1–2 lžíce rybí omáčky
  • 400 g rýžových nudlí (pho)
  • na ozdobu: jarní cibulka, lístky koriandru, bazalky, mungo klíčky, limetky, chilli

Postup

  • Nechte maso, cibuli a zázvor mírně zkaramelizovat na suché pánvi nebo na grilu pro navození hlubší chuti.
  • Cibuli, zázvor, hvězdičku badyánu, skořici, hřebíčky a černé pepře dejte do sáčku pro koření nebo zavařujícího sáčku a vložte to do velkého hrnce s vodou.
  • Přidejte maso a vařte asi 3 hodiny, dokud není maso křehké. Během vaření pravidelně odstraňujte pěnu z povrchu vývaru.
  • Když je maso hotové, vyjměte ho z vývaru a pokud chcete, můžete ho nakrájet na tenké plátky nebo nechat ve větších kusech.
  • Procedíme vývar a osolíme ho, dochutíme rybí omáčkou dle chuti.
  • Rýžové nudle uvařte dle návodu na obalu.
  • Do misky na servírování vložte uvařené nudle, navrch rozložte hovězí maso a zalijte horkým vývarem.
  • Pho bo ozdobte nakrájenými jarními cibulkami, lístky koriandru a bazalky, klíčky, plátky limetky a chilli podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *