Objavte kouzlo vietnamské kuchyně s naším receptem na osvěžující salát z zelené papáje! Tento lehký a zdravý salát je dokonalou kombinací křupavé zelené papáje, aromatických bylinek a pikantního dressing. Skvělý jako předkrm nebo jako doplněk k hlavním jídlům. Krok za krokem vás provedeme přípravou tohoto exotického salátu, který oslní na každém stole.
Suroviny
- 1 středně velká zelená papája, oloupaná, vydlabaná a nastrouhaná
- 2 mrkve, oloupané a na jemno nastrouhané
- 1 červená paprika, jemně nakrájená
- 1 hrst čerstvého koriandru, nasekaného
- 1 hrst čerstvé máty, nasekané
- 1 hrst pražených burských oříšků nebo arašídů, hrubě nasekaných
- 2 jarní cibulky, nakrájené na tenké plátky
- Pro dresink:
- 3 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce limetkové šťávy
- 1 lžíce cukru
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 malá červená chilli paprička, očištěná a jemně nastrouhaná
Postup
- V míse smíchejte nastrouhanou zelenou papáju a mrkve, červenou papriku, jarní cibulky, koriandr a mátu.
- Pro přípravu dresinku v malé misce smíchejte všechny ingredience: rybí omáčku, limetkovou šťávu, cukr, česnek a chilli papričku. Důkladně promíchejte, dokud se cukr nerozpustí.
- Dresink rozetřete nad zeleninovou směsí a důkladně promíchejte, aby byla zelenina rovnoměrně obalená.
- Salát posypte nasekanými oříšky a ihned podávejte.




