20. 8. 2025
Autor: Michaela Srncová
Zapečená baklažánová mouka s jogurtem
zdroj: Recepty 24/7

Nechte se okouzlit chutí zapečené baklažánové mouky s jogurtem. Tento lahodný recept je jednoduchý a zdravý zároveň. Vyzkoušejte ho doma a uvidíte, jak si ho budete oblíkat.

Suroviny

  • 2 veľké baklažány
  • 150g gréckeho jogurtu
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku (jemne nasekané)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvá nasekaná petržlenová vňať na ozdobenie

Postup

  1. Pečte baklažány v rúre pri teplote 200 stupňov, až kým nezmäknú. Potom ich nechajte vychladnúť.
  2. V pánvi si rozohrejte olivový olej a orestujte cesnak, až sa začne zlatisto farbiť.
  3. Olej s cesnakom odstavte a nechajte vychladnúť.
  4. Olúpte vychladnuté baklažány a zomelte ich do hladkej pasty pomocou mixéra alebo vidličky.
  5. Potom primiešajte olej s cesnakom, jogurt, soľ a korenie a premiešajte do hladka.
  6. Nakoniec dajte zapečenú baklažánovú mouku do pekáča a pečte v rúre na 180 stupňov asi 20 minút.
  7. Podávajte zapečenú baklažánovú mouku s jogurtom a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *