2. 9. 2025
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný vegetariánský recept na zapečenou baklažánovou mouku s rajčaty. Tato jednoduchá a zdravá pochoutka se hodí jako hlavní jídlo nebo jako příloha k masu. Navíc je bohatá na vlákninu a vitamíny. Zpestřete svůj jídelníček tímto chutným pokrmem!
Suroviny:
- 2 baklažány
- 4 rajčata
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200g mouky
- 100g sýra
- sůl, pepř, olivový olej
Postup:
- Nejprve si nakrájejte baklažány na kolečka a osolte. Nechte je odstát a poté je osušte ubrouskem.
- Rajčata nakrájejte na plátky, cibuli a česnek na jemné kousky.
- Na pánvi rozpalte trochu oleje a osmahněte na něm cibuli a česnek.
- Přidejte rajčata a restujte je do měkkého.
- V zapékací misce střídejte vrstvy baklažánů, rajčat a mouky. Osolte, opepřete a zakapejte olejem.
- Zapečte v troubě předem vyhřáté na 180 stupňů asi 30 minut.
- Nakonec posypte nastrouhaným sýrem a dopečte dozlatova.




