Připravte si exotický gurmánský zážitek s receptem na zapečené krevety s kokosovým mlékem. Toto jednoduché jídlo, plné chutí, kombinuje sladkost krevet a krémovost kokosového mléka s aromatickými bylinkami a kořením. Ideální pro speciální příležitosti nebo jako rychlá večeře v týdnu. Krok za krokem vám předvedeme, jak na to, aby vaše krevety byly dokonale šťavnaté a plné chuti. Vyzkoušejte tento lahodný recept a překvapte své blízké nevšedním pokrmem, který je navíc vhodný pro bezlepkovou dieta.
Suroviny
- 500 g krevet, oloupaných a zbavených střívek
- 1 plechovka kokosového mléka (400 ml)
- 2 stroužky česneku, nadrobno nasekané
- 1 červená paprika, nakrájená na tenké proužky
- 1 kus zázvoru (asi 2 cm), oloupaný a nastrouhaný
- 1 chili paprička, na jemno nakrájená
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce palmového cukru
- 1 lžíce limetkové šťávy
- 2 lžíce čerstvého koriandru, nadrobno nasekaného
- 4 jarní cibulky, na tenko nakrájené
- Olej na smažení
- Sůl a pepř dle chuti
Postup
- Na velké pánvi rozehřejte olej na středně vysokou teplotu. Přidejte česnek, zázvor, chili papričku a smažte asi 1 minutu, dokud nezačnou vonět.
- Přidejte nakrájenou papriku a jarní cibulku, smažte dalších 2 minuty.
- Přidejte krevety a smažte je asi 2-3 minuty, nebo dokud nezrůžoví.
- Zasypejte palmovým cukrem, promíchejte a pak přidejte kokosové mléko, rybí omáčku, a limetkovou šťávu. Důkladně promíchejte a vařte 5-10 minut, dokud se omáčka mírně nezredukuje a krevety nebudou úplně hotové.
- Okoreňte solí a pepřem dle chuti. Před podáváním posypte čerstvým koriandrem.
- Podávejte s vařenou rýží nebo rýžovými nudlemi pro kompletní jídlo.




