Vyzkoušejte lahodné a zdravé zapečené okurky s jogurtem! Tento recept kombinuje křupavé okurky s lahodným jogurtem a bylinkami, které vytvářejí dokonalou harmonii chutí. Skvělá a rychlá volba na lehký oběd nebo večeři. Své chuťové buňky rozhodně potěšíte tímto jedinečným pokrmem!
Suroviny
- 4 středně velké okurky
- 200g jogurtu
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Okurky oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
- Jogurt smícháme s prolisovaným česnekem, olivovým olejem, solí a pepřem.
- Vymažeme vymazanou zapékací misku a vrstvíme do ní okurky a jogurtovou směs.
- Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 20 minut, nebo dokud okurky nezměknou.
- Podáváme jako teplou přílohu k masu nebo jako samostatné jídlo s chlebem.




