22. 12. 2025
Autor: Michaela Srncová
Zapečený aubergín v rajčatové omáčce
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento chutný recept na zapečené aubergíny v bohaté rajčatové omáčce, který je skvělou alternativou k tradičnímu jídlu. Zdravé, lahodné a snadno připravitelné jídlo, které určitě nadchne celou rodinu. Zapečený aubergín v rajčatové omáčce je skvělý vegetariánský pokrm, který si zamilujete! Návod k přípravě najdete na našem webu. Buďte zdraví!

Suroviny

  • 2 aubergíny
  • 400 g rajčat
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • olivový olej
  • jemně nasekaná petržel
  • sušené bylinky (např. oregano, bazalka, tymián)
  • soľ a čerstvo mletý čierny korenček
  • parmezán na posypanie

Postup

1. Aubergíny omyjeme a nakrájíme na kolečka.

2. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.

3. Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm na kostky nakrájenou cibuli společně s jemně nasekaným česnekem.

4. Přidáme nakrájená rajčata a dusíme, dokud se omáčka nezahustí. Přidáme sušené bylinky, sůl a pepř dle chuti.

5. V zapékací misce střídavě klademe vrstvy aubergín a rajčatové omáčky, zakončíme vrstvou omáčky.

6. Posypeme petrželí a parmezánem.

7. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 30 minut, nebo dokud není zapečený zlatavě.

8. Podáváme s čerstvým chlebem nebo jako přílohu k masovým pokrmům.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *