6. 3. 2024
Autor: Michaela Srncová
Zapečený baklažán s jogurtem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš jednoduchý recept na zapečený baklažán s jogurtem! Tato lahodná a zdravá kombinace zeleniny a jogurtu bude skvělým doplňkem k vašemu hlavnímu jídlu nebo jako samostatná pochoutka. Zářivě červené baklažány zalijeme bylinkovým jogurtem a zapečeme do krásné zlatavé barvy. Nechte se unést jedinečnou kombinací chutí a překvapte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 2 malé baklažány
  • 1 hrnek řeckého jogurtu
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička sušeného oregana
  • čerstvá petrželka na ozdobení

Postup

  1. Nejprve si předehřejeme troubu na 200 stupňů C.
  2. Baklažány omyjeme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Posolíme je a necháme odstát asi 15 minut.
  3. Mezitím si připravíme jogurtovou omáčku. V misce smícháme jogurt, olivový olej, prolisovaný česnek, mletou papriku a sušený oregano.
  4. Baklažány osušíme ubrouskem a položíme je na plech vyložený pečicím papírem.
  5. Každý plátek baklažánu potřeme jogurtovou omáčkou.
  6. Plech dáme do trouby a pečeme asi 20 minut, dokud baklažány nejsou měkké a lehce zezlátnuté.
  7. Zapečený baklažán s jogurtem můžeme posypat nasekanou petrželkou a podávat jako teplou přílohu k masu nebo samostatně s chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *