21. 2. 2024
Autor: Michaela Srncová
Zapečený baklažán s masem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na zapečený baklažán s masem plný výrazných chutí a aromat. Tento jednoduchý a sýtý pokrm je skvělou volbou pro milovníky tradičních italských jídel. Sledujte náš recept a vytvořte si dokonalý oběd nebo večeři pro celou rodinu.

Suroviny:

  • 1 veľký baklažán
  • 300g mletého mäsa (hovädzieho, kuracieho alebo bravčového)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200g strúhaného syra (napr. edam alebo balkánsky)
  • sójová omáčka, soľ, čierne korenie, olej

Postup:

  1. Baklažán umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké plátky.
  2. Mleté mäso osmažíme na oleji spolu s nakrájanou cibuľou a cesnakom, osolíme a opepříme.
  3. Vymastíme pekáč a na dno uložíme vrstvu baklažánu. Na ňu dáme časť mäsa, posypeme syrom. Postup opakujeme, pričom vrchnú vrstvu zapečeného baklažánu posypeme syrom.
  4. Potom pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov asi 30-40 minút, kým nie je syr zlatistý.
  5. Podávame teplé s prílohou podľa vlastného výberu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *