7. 12. 2025
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Chutný recept na zapečeného beránka s lahodnou rýží, který okouzlí vaše chuťové buňky. Krok za krokem vám ukážeme, jak připravit tuto lahůdku plnou aromatických koření a šťavnatého masa. Nechte se inspirovat a uvařte si skvělý oběd pro celou rodinu!
Suroviny
- 1 kg beránka
- 2 hrnky bílé rýže
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička sušeného tymiánu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si připravíme rýži podle návodu na obalu.
- Mezitím očistíme beránka a nakrájíme ho na menší kousky.
- Cibuli a česnek nakrájíme na drobné kousky a orestujeme na pánvi s olivovým olejem.
- Přidáme beránka a opékáme ho dozlatova.
- Přidáme rajčatový protlak, tymián, sůl a pepř a dusíme pod pokličkou do měkka.
- Vymazanou zapékací mísu vymažeme olejem a na dno nalijeme trochu rýže.
- Nalijeme na to směs s beránkem a zakončíme rýží.
- Zapečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut, dokud se vše krásně nespojí.
- Po vychladnutí podáváme a můžeme ozdobit bylinkami.




