7. 12. 2025
Autor: Michaela Srncová
Zapečený beránek s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Chutný recept na zapečeného beránka s lahodnou rýží, který okouzlí vaše chuťové buňky. Krok za krokem vám ukážeme, jak připravit tuto lahůdku plnou aromatických koření a šťavnatého masa. Nechte se inspirovat a uvařte si skvělý oběd pro celou rodinu!

Suroviny

  • 1 kg beránka
  • 2 hrnky bílé rýže
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve si připravíme rýži podle návodu na obalu.
  2. Mezitím očistíme beránka a nakrájíme ho na menší kousky.
  3. Cibuli a česnek nakrájíme na drobné kousky a orestujeme na pánvi s olivovým olejem.
  4. Přidáme beránka a opékáme ho dozlatova.
  5. Přidáme rajčatový protlak, tymián, sůl a pepř a dusíme pod pokličkou do měkka.
  6. Vymazanou zapékací mísu vymažeme olejem a na dno nalijeme trochu rýže.
  7. Nalijeme na to směs s beránkem a zakončíme rýží.
  8. Zapečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut, dokud se vše krásně nespojí.
  9. Po vychladnutí podáváme a můžeme ozdobit bylinkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *