Zapečený bramborový guláš s uzeným masem je lahodný a sýtý pokrm, který potěší celou rodinu. Tento recept kombinuje klasickou chuť guláše s chuťově bohatými brambory a lahodným uzeným masem. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a dopřejte si chutný domácí guláš jako od babičky.
Suroviny
- 1 kg brambor
- 200 g uzeného masa
- 2 cibule
- 2 papriky
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 200 ml zeleninového vývaru
- sůl, pepř, mletá paprika, kmín
- olej na smažení
Postup
- Brambory oloupejte, nakrájejte na plátky a uvařte ve slané vodě do poloměkka.
- Na pánvi osmahněte na oleji na kostičky nakrájené cibuli.
- Přidejte na drobné kousky nakrájené uzené maso a krátce opečte.
- Přidejte nakrájenou papriku, orestujte a přisypte rajčatový protlak.
- Přelijte zeleninovým vývarem a míchejte asi 5 minut.
- Ochutnejte a dochuťte solí, pepřem, mletou paprikou a kmínem.
- Do zapékací mísy vložte vrstvu uvařených brambor, zalijte polovinou zeleninové směsi, pokračujte druhou vrstvou brambor a zbytkem zeleninové směsi.
- Pokapejte olejem a dejte zapéci do předehřáté trouby na 180°C asi 30 minut, dokud nezbředne.




