2. 11. 2025
Autor: Michaela Srncová
Zapečený citronový kuřecí pilaf
zdroj: Recepty 24/7

Zapečený citronový kuřecí pilaf je chutný a osvěžující pokrm plný aromatických bylinek, citronové šťávy a jemně upečeného kuřecího masa. Tento recept je ideální pro ty, kteří hledají jednoduchou, ale zároveň lahodnou večeři plnou exotických chutí. Vyzkoušejte ho ještě dnes a překvapte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 4 kuřecí stehna
  • 2 šálky bílé rýže
  • 4 šálky kuřecího vývaru
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 citron
  • sůl, pepř, olivový olej
  • čerstvá petrželka na ozdobení

Postup

  1. Nejprve si připravíme všechny suroviny. Kuřecí stehna omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobno. Citron omyjeme a nakrájíme na plátky.
  2. Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a osmahneme na něm cibuli a česnek. Přidáme kuřecí stehna a opečeme ze všech stran dozlatova. Osolíme a opepříme podle chuti.
  3. Přidáme rýži a promícháme, aby se její zrno zabalené v oleji. Zalijeme vývarem a necháme vařit do doby, než voda odpaří a rýže je měkká.
  4. Během vaření můžeme přidat plátky citronu pro osvěžující chuť. Pokud rýže neabsorbují veškerou vodu, přidejte ještě trochu vody.
  5. Po dokončení vaření přendáme pilaf do pekáčku a zapečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů dozlatova.
  6. Pokrm posypeme nasekanou petrželkou a můžeme podávat. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *