2. 11. 2025
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Zapečený citronový kuřecí pilaf je chutný a osvěžující pokrm plný aromatických bylinek, citronové šťávy a jemně upečeného kuřecího masa. Tento recept je ideální pro ty, kteří hledají jednoduchou, ale zároveň lahodnou večeři plnou exotických chutí. Vyzkoušejte ho ještě dnes a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 4 kuřecí stehna
- 2 šálky bílé rýže
- 4 šálky kuřecího vývaru
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 citron
- sůl, pepř, olivový olej
- čerstvá petrželka na ozdobení
Postup
- Nejprve si připravíme všechny suroviny. Kuřecí stehna omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobno. Citron omyjeme a nakrájíme na plátky.
- Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a osmahneme na něm cibuli a česnek. Přidáme kuřecí stehna a opečeme ze všech stran dozlatova. Osolíme a opepříme podle chuti.
- Přidáme rýži a promícháme, aby se její zrno zabalené v oleji. Zalijeme vývarem a necháme vařit do doby, než voda odpaří a rýže je měkká.
- Během vaření můžeme přidat plátky citronu pro osvěžující chuť. Pokud rýže neabsorbují veškerou vodu, přidejte ještě trochu vody.
- Po dokončení vaření přendáme pilaf do pekáčku a zapečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů dozlatova.
- Pokrm posypeme nasekanou petrželkou a můžeme podávat. Dobrou chuť!




