5. 2. 2024
Autor: Michaela Srncová
Zapečený dýňový rýžový pudink
zdroj: Recepty 24/7

Zapečený dýňový rýžový pudink je lahodný dezert, který vám zaručeně zahřeje srdce i žaludek. Tento recept kombinuje sladkou dýni s aromatickou rýží, což vytváří dokonalou harmonii chutí. Pudink je zapečen do zlatavé kůrky, která dodává jeho přirozenou krásu. Připravte si tento jednoduchý, ale nesmírně lahodný dezert a překvapte svou rodinu neodolatelnou dobrotou!

Zapečený dýňový rýžový pudink

Suroviny

  • 1 hrnec vařené dýně (na kaší)
  • 1/2 hrnku arborio rýže
  • 2 1/2 hrnky mléka
  • 1/2 hrnku cukru
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
  • 2 vejce
  • špetka soli
  • 1/4 hrnku rozinek (volitelné)

Postup

  1. Ve velkém hrnci přiveďte mléko k varu. Přidejte rýži a snižte teplotu na střední až mírnou. Vařte rýži podle instrukcí na balení, dokud není měkká a vstřebá mléko.
  2. Zmírněte teplotu na nízkou a přidejte vařenou dýni, cukr, vanilkový extrakt, skořici a muškátový oříšek do rýže. Dobře promíchejte a nechte povařit asi 5 minut.
  3. V malé míse rozšlehejte vejce se špetkou soli. Přidejte do dýňové směsi a znovu dobře promíchejte.
  4. Přesuňte směs do zapékací mísy a přidejte rozinky (pokud je používáte). Zapečte při 180 stupních Celsia po dobu 30-35 minut, dokud není povrch zlatavý a pudink je pevný.
  5. Nechte trochu vychladnout a podávejte teplý nebo studený. Případně ozdobte šlehačkou a posypeme skořicí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *