4. 9. 2025
Autor: Michaela Srncová
Zapečený jehněčí rýží s šafránem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte vynikající recept na zapečené jehněčí s rýží a šafránem. Tento lahodný pokrm je bohatý na chuť a jednoduchý na přípravu. Zkombinujte jemně upečené jehněčí s aromatickým šafránem a křehkou rýží a nadchněte své chuťové buňky. S tímto receptem se stanete králem domácí kuchyně!

Suroviny

  • 300 g jehněčího masa
  • 1 šálek dlouhozrnné rýže
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • šafránová vlákna
  • 500 ml vývaru
  • sůl, pepř, olivový olej

Postup

  1. Na pánev rozpalte olivový olej a osmahněte na něm na kostky nakrájené jehněčí maso. Osolte a opepřete podle chuti.
  2. Přidejte na drobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Projeďte s nimi maso a nechte restovat, dokud cibule nezezlátne.
  3. Přidejte rýži a šafránová vlákna. Projeďte a nechte restovat asi 2 minuty.
  4. Zalijte vše vývarem a nechte vařit do úplného změknutí rýže, občas promíchávejte.
  5. Hotové jehněčí s rýží přendejte do zapékací mísy a dejte do vyhřáté trouby. Nechte zapečený asi 10 minut na 180 °C nebo dokud nevznikne zlatavá kůrka.
  6. Po krátkém odpočinku můžete podávat a ozdobit bylinkami podle chuti. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *